De foto van het schilderij is nog niet optimaal, er volgt nog een betere afbeelding.

Deze grot heeft alles,

Mijn reis door Nepal was voornamelijk bedoeld om meer te weten te komen over het boeddhisme. Zo bezocht ik verschillende boeddhistische kloosters, waar ik soetra’s hoorde reciteren wat in elke cel in mijn lichaam binnen drong. Heel overweldigend, en onbeschrijflijk. Het voelde erg fijn. Het mediteren is onderdeel van mijn leven geworden. Het vinden van een energierijke plek voor meditatie is onderdeel geworden van mijn reizen. Na een goede meditatie voel ik me dan ook als herboren. Dit schilderij is ontstaan door verschillende afbeeldingen samen te voegen, zodat er een heerlijke plek voor meditatie ontstaat. De buddha’s die in de rotswand gemaakt zijn, het kletterende water dat naar beneden valt, de zon die door de gaten in de rotsen naar binnen schijnt, de lotusbloemen die voor verlichting en zuiverheid staat. Dit lijkt mij de ideale plek voor meditatie.

Buddha cave

Olieverf op paneel

80 x 60 cm

Wanneer je deze website bezoekt, ga je akkoord met onze cookies.