Over ons

Deze shop is speciaal gemaakt om originele gicléeën van mijn bijzondere schilderijen online te kunnen kopen. Hierdoor heb je niet de hoge aanschafkosten van een origineel schilderij.

annelies de Jong

 
Inspiratie

Mijn kunst heeft tot doel de intieme verbinding met de Bron en de verdiepende ervaring van spiritueel ontwaken te weerspiegelen. Fascinerend is het contrast van mijn innerlijke reis: “wie ben ik” en de verleidelijke droomwereld die ik tegelijkertijd naast de alledaagse thematiek probeer te scheppen. Het scheppen van imaginaire werelden voor zichzelf en anderen is van ongekende waarde.

Mijn inspiratie haal ik onder andere uit de spirituele reizen die ik alleen heb gemaakt door India en Nepal. In deze landen ben ik op de mooiste locaties geweest en heb ik zinrijk contact gehad met de bevolking, natuur en cultuur. Ik heb in India en Nepal pure harmonie ervaren, een intense ervaring. Mijn werk zou je fantastisch realisme kunnen noemen. In mijn schilderijen probeer ik het realistische, fantastische en het liefdevolle met elkaar te combineren. Van invloed op het werk van mij zijn de groot kunstenaars: Alice Buis, Ellen Lorièn en Johfra. Mijn schilderijen nodigen je uit om rond te dwalen met je ogen, in een kleurrijke wereld om een spirituele ervaring te ondergaan.

hoe ik werk

Vanuit een diepere laag van het bewustzijn krijg ik een of meerdere beelden in mijn voorstelling binnen, die ik vervolgens ga ‘scherpstellen’ zoals ik dat noem. Dit doe ik door te zoeken naar elementen die dat beeld verduidelijken. Om die gestalte te geven maak ik een schets en wordt het idee opgeschreven. Na het verzamelen van textuur, plaatjes en foto’s ontstaat er een nieuw schilderij. Ik zet alle verzamelde foto’s  en onderdelen in een fotoprogramma en maak er een mooie compositie van, net zolang totdat het mijn voorstelling verbeeld. Aan de hand van deze digitale compositie maak ik een schilderij. Hierbij zijn techniek, stijl en werkwijze erg belangrijk.  In mijn schilderijen probeer ik het realistische, fantastische en het liefdevolle met elkaar te combineren. Ik schilder in de fijnschildertechniek.