Eindelijk is het zo ver!

 

In 2019 maakte ik een bijzondere reis door Nepal. Zo trok ik met een onbekende Engelsman “Chris” van 72 jaar oud door de bergen, de voorlopers van de Himalaya naar “Poonhil”. Ik leerde Chris in Kathmandu kennen, hij verbleef in het zelfde guesthouse als ik. Chris was een fotograaf en had al vele bekende sterren gefotografeerd, waaronder ook de Beatles, Bruce springsteen enz. 2 dagen nadat we elkaar hadden ontmoet vertrok Chris naar Pokhara om van daaruit een rondrit te maken door de bergen van Nepal met de bus. Ik zou een paar dagen later naar Pokhara vertrekken om de “Poonhil trek” te lopen. De busrit naar Pokhara duurt ruim 7 uur. Ik had geen idee waar Chris verbleef, maar toen ik in Pokhara ariveerde en een guesthouse binnen liep, zag ik Chris!. Ik was verbaasd dat hij daar was en nog niet met zijn busreis begonnen was.

Ik vertelde hem van mijn plan om de “Poonhill” trektocht te gaan lopen, ik wilde hem zonder begeleiding lopen. Dat bleek wat lastig want je moest speciale vergunningen aan te vragen voordat je in dat gebied mag komen. Opeens kreeg Chris ook zin om te gaan wandelen door de bergen. Chris was niet voorbereid en dus moesten we eerst nog wat spullen kopen, zoals backpack, warme kleding, spikes (voor ijs). We vonden een gids die ons wilde begeleiden met de vergunningen en ons de weg kon wijzen. We vertrokken met een jeep richting de bergen, een erbarmelijke rit want er waren daar geen wegen meer, maar alleen wat zandpaden en rotsen met erg scherpe bochten. En zo reden we een paar uur door de bergen totdat de auto echt niet meer verder kon. Dat was de plek waar de tocht begon. Dit was ver buiten de bewoonde wereld, we liepen 5 volle dagen, langs prachtige plekjes waar in de bergen nog wat mensen leven die hun eigen leven leiden, hun eigen taal spreken, en hun eigen rituelen hebben. Het was prachtig, elke dag weer, met zicht op de Himalaya. Ook kwam ik langs het vele honderden jaren oude dorp Ghandruk. Een heel oud dorpje van honderden jaren oud. De bevolking leeft hier in de bergen en spreken hun eigen taal, gurung taal. Het is alleen te voet te bereiken, geen wegen, geen verkeer. Ik was erg onder de indruk van het leven hier. Het was alsof ik in de vorige eeuw was beland. Zo ontoette ik rajkumai gurung, zei was 85 jaar oud en spreekt haar eigen taal: gurung. Ook de kleding die ze draagt is tradirionele gurung kleding. Ik heb vele foto’s van haar gemaakt en wilde ook een schilderij van haar maken. Dat is gelukt, ik heb haar geschilderd met de Himalaya op de achtergrond, en het ontspringen van de heilige rivier de Ganges.

 

Wat zou het leuk zijn om een print van het schilderij aan haar te kunnen geven! Ik heb het schilderij door re-art laten afdrukken. Op 5 augustus 2021 heb ik de print naar mijn gids JB Bhujel gestuurd. Deze heeft hij pas op 20 april 2022 ontvangen en vandaag was het zo ver! Hij heeft dagen gelopen om de print aan haar te geven! Ontzettend leuk dat ik dit met haar kan delen. Ze leven zo in een andere wereld, het heeft best wat moeite gekost om de print bji haar te bezorgen. Want adressen hebben ze daar niet, ook had mij gids JB Bhujel geen eigen adres maar een algemeen adres, als er dan iets voor hem bezorgd wordt dan word hij gebeld om het te komen ophalen. De print is 8 maanden onderweg geweest! Maar gelukkig kon Rajkumari de print nog zien.

 

 

We use cookies to enhance your browsing experience , served personalized ads or content, and analyze our traffi. By clicking "accept all" , you consent to our use of cookies. Wanneer je deze website bezoekt, ga je akkoord met onze cookies.