Het leven als inspiratie

Mijn inspiratie haal ik onder andere uit de spirituele reizen die ik alleen heb gemaakt door India en Nepal. In deze landen ben ik op de mooiste locaties geweest en heb ik zinrijk contact gehad met de bevolking, natuur en cultuur. Ik heb in India en Nepal pure harmonie ervaren, een intense ervaring. Mijn werk zou je fantastisch realisme kunnen noemen. In mijn schilderijen probeer ik het realistische, fantastische en het liefdevolle met elkaar te combineren. Van invloed op het werk van mij zijn de groot kunstenaars: Alice Buis, Ellen Lorièn en Johfra. Mijn schilderijen nodigen je uit om rond te dwalen met je ogen, in een kleurrijke wereld om een spirituele ervaring te ondergaan. 

Van idee naar schilderij

Vorig jaar reisde ik door Nepal, een prachtig land. Ik liep een aantal dagen door de annapurna ranche een hele mooie tocht langs de lokale bevolking en de mooie natuur en bergentoppen van de Himalaya. Ik verbleef in verschillende dorpjes waaronder Ghandruk. Een heel oud dorpje van honderden jaren oud. De bevolking leeft hier in de bergen en spreken hun eigen taal, gurung taal. Het is alleen te voet te bereiken, geen wegen, geen verkeer. Ik was erg onder de indruk van het leven hier. Het was alsof ik in de vorige eeuw was beland…….. 
Zo ontmoette ik rajkumari gurung, zij is 85 jaar oud en spreekt haar eigen taal: gurung. Ook de kleding die ze draagt is traditionele gurung kleding. 

Ik heb haar hier afgebeeld met de Himalaya op de achtergrond en het ontspringen van de heilige rivier de Ganges. Het is een belangrijke gebeurtenis  voor iedere Hindu om eens in je leven een bezoek te brengen aan de Himalaya en de Ganges. 

De titel van dit schilderij is “Reis naar huis”
Het schilderij is 30 x 50 cm.

Hieronder zie je een overzicht video.

We use cookies to enhance your browsing experience , served personalized ads or content, and analyze our traffi. By clicking "accept all" , you consent to our use of cookies. Wanneer je deze website bezoekt, ga je akkoord met onze cookies.