Giclée

Van een aantal schilderijen is een digitaal bestand gemaakt, hier kunnen Giclée prints, Fine art prints en HD finish prints van gemaakt worden. Omdat ik kwaliteit erg belangrijk vind word dit uitgevoerd door het bedrijf Re-Art in Almere.

Echte giclée prints worden vervaardigd met een enorm hoge resolutie (minimaal 1140dpi tot 2880 dpi) en worden geprint met kostbare archival inkten op zuurvrije materialen.

Van alle giclées is eerst een kleurproofing gemaakt om de kleur van het schilderij zo goed mogelijk te benaderen. Al deze gegevens liggen vast zodat er op elk moment een giclée afdruk gemaakt kan worden. De giclées zijn in alle formaten te verkrijgen, op de website ga ik uit van de standaard formaten, maar mocht je toch liever een ander formaat willen, neem dan even contact met mij op.

De canvas en papiersoorten zijn speciaal voorzien van een onderlaag (coating) die zorgt dat de inkten niet worden afgebroken. De canvas giclée prints worden na het printen voorzien van een uv-topcoating.

HD Finish kent als basis een aluminium paneel, dat door middel van warmtetechniek (sublimatie) voorzien wordt van waterbestendige inkten die in de toplaag opgenomen worden. Wat HD Finish bijzonder maakt zijn de vele variaties in afwerking, bv White gloss of wit mat.

Alle digitale drukken worden voorzien van een certificaat. 

Het Certified Art Giclée™ kwaliteitskeurmerk is dé Europese standaard voor originele gelimiteerde giclée kunstdruk edities. Met het Certified Art Giclée™ komt er een onderscheid tussen originele, hoogwaardige en waardevolle museumkwaliteit giclée’s en de inktjetprints van vaak teleurstellende kwaliteit, die wel onder de naam giclée worden aangeboden.  Het Certified Art Giclée™ logo garandeert consumenten, kunstenaars, galeries en musea de allerhoogste kwaliteit en een lange levensduur van de desbetreffende giclées en zijn altijd voorzien van een certificaat van echtheid.