nieuw ontwerp
Annelies de Jong
Ik schilder kleurrijke schilderijen. In mijn schilderijen probeer ik het realistische, fantastische en het liefdevolle met elkaar te combineren. Mijn werk zou je fantastisch realisme kunnen noemen.
blad met allerlei ontwerpen voor schilderijen
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vorig jaar reisde ik door Nepal, een prachtig land. Ik heb een paar dagen gelopen door de annapurna ranche een hele mooie tocht langs de lokale bevolking en de prachtige natuur en bergtoppen van de Himalaya. Ik verbleef in verschillende dorpen, waaronder Ghandruk. Een heel oud dorp van honderden jaren oud. De mensen hier wonen in de bergen en spreken hun eigen taal, de gurung-taal. Het is alleen te voet bereikbaar, geen wegen, geen verkeer. Ik was erg onder de indruk van het leven hier. Het was alsof ik in de vorige eeuw beland was……..

Zo heb ik Rajkumari Gurung leren kennen, ze is 85 jaar en spreekt haar eigen taal: Gurung. De kleding die ze draagt is ook traditionele gurungkleding.

Ik wilde haar zo graag schilderen, al die mooie kleuren en stoffen! Ik heb vele ontwerpen gemaakt en er 1 uitgekozen. Ik heb haar afgebeeld met de gangotri. Dat is de oorsprong van de rivier de Ganges. Het is in hun cultuur erg belangrijk dat ze ooit 1x in hun leven in de rivier de Ganges zijn geweest, omdat dat een heilige rivier is, en dat ze ook 1x in de himalaya zijn geweest omdat die bergen ook heilig zijn. De ganges ontspringt uit de himalaya en dat heet de gangotri. Vandaar dat op de achtergrond de gangotri is afgebeeld. 

Hier zie je een aantal ontwerpen die digitaal zijn gemaakt en waaruit ik deze heb gekozen. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
nl_NLDutch

Mijn website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) om de website te analyseren, gebruiksvriendelijker te maken en je relevante aanbiedingen en advertenties te tonen. Als je de voorkeursinstellingen accepteert ga je automatisch akkoord met alle cookies. In onze Privacy Policy lees je er meer over.