Alle vormen van afdrukken is mogelijk

Fine art prints

Van een aantal schilderijen is een digitaal bestand gemaakt, hier kunnen Giclée prints, Fine art prints en HD finish prints van gemaakt worden. Omdat ik kwaliteit erg belangrijk vind word dit uitgevoerd door het bedrijf Re-Art. 

image001

Certified Art Giclée™

Giclée

Giclée prints zijn hoogwaardige reproducties van kunstwerken. De giclée kunstdruk is een hedendaagse digitale printtechniek dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars aan grafieken worden gesteld. De giclée kunstdruk heeft net als de Fine Art Print en fotoprint een gelijkwaardige plaats veroverd in de kunstwereld tussen de meer bekende traditionele grafiektechnieken als de ets, zeefdruk en steenlitho.

 

Diverse musea in de wereld exposeren giclées in plaats van het originele kunstwerk als het origineel te kwetsbaar is om tentoon te stellen. Hieruit blijkt dat de giclée een kwalitatief hoogstandje is, mits deze aan alle voorwaarden voldoen die musea als eis stellen, waaronder de ISO 9706 en NEN2728 norm en mits deze op een hoogwaardige manier is geproduceerd.

Chromaluxe

ChromaLuxe is de marktleider op het gebied van sublimatie op aluminium en wordt ook wel HD-Metal genoemd waarbij HD voor “High Definition” staat. ChromaLuxe is een duurzame nieuwe techniek die zijn oorsprong in Amerika heeft. ChromaLuxe is een medium voor fotografie of kunst met ongekende kwaliteit.

Vrijwel elke creatie kan op een ChromaLuxe-print worden afgedrukt. Het biedt een bijna 3-dimensionaal effect en heeft een enorme kleurdiepte die elke verwachting overtreft. De afbeelding wordt namelijk in het oppervlak aangebracht en er niet op gedrukt. Dit betekent dus ook dat deze afdrukken zeer duurzaam zijn. De ChromaLuxe-prints steken dan ook met kop en schouders uit boven prints op Dibond of op aluminium.

Voor meer informatie of een prijsopgave kun je contact opnemen.

Kwaliteitskeurmerk & Europese standaard

Alle digitale drukken worden voorzien van een certificaat. Het Certified Art Giclée™ kwaliteitskeurmerk is dé Europese standaard voor originele gelimiteerde giclée kunstdruk edities. Met het Certified Art Giclée™ komt er een onderscheid tussen originele, hoogwaardige en waardevolle museumkwaliteit giclée’s en de inktjetprints van vaak teleurstellende kwaliteit, die wel onder de naam giclée worden aangeboden.  Het Certified Art Giclée™ logo garandeert consumenten, kunstenaars, galeries en musea de allerhoogste kwaliteit en een lange levensduur van de desbetreffende giclées en zijn altijd voorzien van een certificaat van echtheid. 

Fine Art Prints

Fine Art Print is een term die vaak wordt gebruikt binnen de professionele fotografie en kunstwereld en verwijst naar afdrukken van prints van zeer hoge kwaliteit. Het is echter niet zomaar een garantie dat deze prints alle gestelde kwaliteitscriteria halen. Het grote verschil tussen Fine Art papier en normaal papier zit in de samenstelling van het papier en de inkten die worden gebruikt bij het printen.

Bij dit type prints is het de bedoeling dat door gebruik van het juiste papier in combinatie met de juiste pigmentinkten de ‘archival’ standaard voor de prints wordt gehaald met een houdbaarheid heeft van minimaal 100 jaar. De term ‘archival’ (archivering) verwijst in de context naar een materiaal, zoals papier, dat geschikt is om langdurig te archiveren zonder te veranderen van kleur.

HD Finish

HD Finish is de “Fine Art” variant van Chromaluxe waarbij elke plaat op kwaliteit is geselecteerd. HD Finish is het resultaat van een revolutionair, high end procedé, dat de, tot nu toe bestaande vormen als lambdaprints, plexiglas varianten, epoxy en prints op dibond, ver achter zich laat. U krijgt tevens een garantie van 50 jaar op ons HD Finish product.

HD Finish kent als basis een aluminium paneel, dat door middel van warmtetechniek (sublimatie) voorzien wordt van waterbestendige inkten die in de toplaag opgenomen worden. Het resultaat van dit proces is een superieur eindproduct dat zijn gelijke niet kent.

Wat HD Finish bijzonder maakt zijn de vele variaties in afwerking. Zo kunnen wij de aluminium platen voorzien van diverse dragers en hebben wij speciale poeder gecoate frames die het geheel een zeer luxe uitstraling geven en uw kunstwerk verrijken.

Website gemaakt door Annelies de Jong 2021

nl_NLDutch

Contact

Bellen of whatsappen mag natuurlijk ook:

+31 646831020

get in touch

Mijn website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) om de website te analyseren, gebruiksvriendelijker te maken en je relevante aanbiedingen en advertenties te tonen. Als je de voorkeursinstellingen accepteert ga je automatisch akkoord met alle cookies. In onze Privacy Policy lees je er meer over.