Voltooid

"Reis naar huis"

30 x 50 cm olieverf op paneel.

Vandaag heb ik besloten dat het schilderij “reis naar huis” voltooid is. Het is altijd een moeilijk moment omdat ik er zolang aan gewerkt hebt en elk detail met veel liefde en toewijding geschilderd heb. Het is ook het moment waarop ik het schilderij helemaal voel van binnen. Ik wordt er ook altijd wat emotioneel van. Zo dankbaar en verwonderd dat ik dit gecreëerd heb, zo persoonlijk ook. 

Vorig jaar reisde ik door Nepal, een prachtig land. Ik liep een aantal dagen door de annapurna ranche een hele mooie tocht langs de locale bevolking en de mooie natuur en bergentoppen van de himalaya. Ik verbleef in verschillende dorpjes waaronder Ghandruk. Een heel oud dorpje van honderden jaren oud. De bevolking leeft hier in de bergen en spreken hun eigen taal, gurung taal.  Het is alleen te voet te bereiken, geen wegen, geen verkeer. Ik was erg onder de indruk van het leven hier. Het was alsof ik in de vorige eeuw was beland…….. 

Zo ontmoette ik rajkumari gurung, zij is 85 jaar oud en spreekt haar eigen taal: gurung. Ook de kleding die ze draagt is traditionele gurung kleding.  

einde berichten →

© 2020 Annelies de Jong. Site door Annelies de Jong